Hua Hin


Hua Hin er en beach resort-by i Thailand, i den nordlige del af den malaysiske halvø, omkring 200 km syd for Bangkok. Det har en befolkning på 84.883 i et område af 911 km ², og er en af ​​otte distrikter (Amphoe) i Prachuap Khiri Khan provinsen. Hua Hin er tæt forbundet med den thailandske royalty. Blot 25 km fra hinanden, Hua Hin i Prachuap Khiri Khan provinsen nyder et væld af satellit attraktioner, fremtrædende blandt dem er nationalparker og historiske byer.

 

 

Historie:

I 1834, før navnet Hua Hin blev opfundet var der nogle landbrugsområder i Phetchaburi Province ramt af alvorlig tørke. En gruppe af landmænd flyttede sydpå, indtil de fandt en lille landsby, der havde lyse hvide sand og en række af sten langs stranden. De bosatte sig her og gav det navnet Samore Riang, hvilket betyder rækker af rock.

I 1921 direktør for statens jernbaner, Prins Purachatra byggede Railway Hotel tæt på stranden. Kong Prajadhipok (Rama VII) set stedet så meget, at han byggede et sommerpalads der. Slottet blev opkaldt Wang Klai Kang Won (»Langt fra Bekymringer Palace”). Indtil 2006 havde det været fuldtids bopæl Hans Majestæt Kongen af ​​Thailand (hvorefter kronisk dårligt helbred har holdt ham bor i Bangkok, hvor de medicinske faciliteter og læger han har brug er tættere ved hånden). Hans Kongelige Højhed Prins Krom Phra Naresworarit var det første medlem af den kongelige familie til at opbygge en gruppe af palæerne på Ban Laem Hin, kaldet Sukaves, og han gav stranden ud for sit palads navnet Hua Hin.

I 1932 Hua Hin var en del af Pran Buri distriktet. I 1949 Hua Hin blev forfremmet at være en separat distrikt Prachuap Khiri Khan. Efter opbygningen af ​​Thailands sydlige jernbanestrækning tilsluttet distrikt med Bangkok sammen med forskellige destinationer undervejs, blev Hua Hin den første og mest populære strand.

Kilde: Wikipedia

Læs gerne mere information på dansk omkring Hua Hin på den Danske Klub i Hua Hin´s hjemmeside www.huahindk.com